Alueen palvelut

Hotelli Savonia sijaitsee Puijonlaaksossa noin 2 km Kuopion keskustasta. Alueelta on hyvät yhteydet joka suuntaan. Ydinkeskusta on kävely- ja pyöräilyetäisyydellä, ja useamman kerran tunnissa kulkevat bussit vievät helposti keskustaan ja muihin kaupunginosiin. Hotellilta on lyhyt matka esimerkiksi Kuopion yliopistolliseen sairaalaan (KYS) ja yliopisto Canthiaan. Puijonlaaksossa on monipuolinen kauppakeskus ja alueen palveluvarustus on erittäin hyvä. Omalla alueella on lääkäripalvelut, apteekki, päiväkoteja, nuorisotiloja, kirjasto, kauppoja ja pankkiautomaatti, pitserioita, kampaamoja, eläinlääkäriasema sekä kuntosali. Puijon tornin ravintolat palvelevat paikallisella kahvila- ja ruokatarjonnalla. 

Lähellä luontoa ja nähtävyyksiä

Hotellin läheisyydestä löydät niin lenkkipolut, kuin ladutkin sekä Puijon virkistysalue sijaitsee 500 metrin päässä hotellilta. Liikuntamahdollisuudet Puijonlaaksossa ovat erinomaiset. Lenkkeilypolkuja, latuja ja opastettuja luontopolkuja löytyy Puijolta paljon. Puijon torni maisemineen on Kuopion tunnetuin matkailukohde. Puijolta löytyy myös ravintolapalvelut sekä Konttilan luontokeskus kotieläimineen. Puijon pesäpallostadion ja uudistuva stadionalue monipuolistavat Puijonlaakson liikunta- ja urheilutarjontaa. Alueen reunalla sijaitseva Kuopio-halli tarjoaa monipuolisia liikuntapalveluja mm. yleisurheilusta kuntosaliin sekä kiipeilyyn. Kuopio-hallin vieressä sijaitsevat myös uima-, keila- ja jäähallit palveluineen sekä kansalaisopisto. Tutustu Puijon alueen nähtävyyksiin, aktiviteetteihin sekä toimijoihin: .

Liikkuminen

Tietoa julkisen liikenteen palveluista ja liikkumisesta löydät info-sivulta. Vilkku -fillarit: Lisätiedot paikoista ja sijainneista löydät täältä


x

Puijon torni

Puijo on Pohjois-Savon tunnetuin maisemallinen symboli. Puijo tunnetaan parhaiten Puijon tornista avautuvasta kansallismaisemasta, jota on käyty ihastelemassa jo yli 150 vuoden ajan. Tornissa on matkamuistomyymälä sekä ravintolatoimintaa. Maisemia käy vuosittain ihailemassa yli 80 000 vierailijaa niin Suomesta kuin maailmalta.

x

APC SKI

Talvella APC Ski palvelee suksi- ja välinemyynnillä sekä suksihuolloilla. Kesällä painopiste siirtyy polkupyörähuoltoon sekä varaosien myyntiin. Myymälä palvelee ympärivuotisesti. Lisäksi yritys tarjoaa kodin remontit sekä kuljetuspalveluita esimerkiksi muuttoihin. Huollot voit joko varata etukäteen, puhelimitse tai tulla suoraan paikan päälle. Suksi- ja polkupyörähuollot ovat saatavilla myös Matkahuollon kautta.

x

K-Market Puijon Pähkinä

Puijon Pähkinä on palveleva lähikauppa Puijonlaakson ostoskeskuksessa.

x

Konttilan tila

Savolaistorppa Konttila on kotieläintila sekä ulkoilu- ja latukahvila Puijolla. Konttilan tila järjestää opastuskierroksia ryhmille Puijon alueella.

x

Bellan puisto

Bellanpuiston kesäkeidas rakentuu citygolfista, kesäterassista ja iloisesta porukasta – kesällä 2020 myös kahdesta padelkentästä. Bellanpuisto sijaitsee Kuopion Siikarannassa Matkailukeskus Saanan naapurissa Hoplopia vastapäätä.

x

Viitostupa

Huoltoasema-, ravintola- ja mökkivuokrauspalvelut luonnonkauniilla paikalla järven rannalla. Viitostupa sijaitsee 7 km Siilinjärveltä pohjoiseen valtatie5:n varrella.

x

Kuopion Autopalvelu

Kuopion Autopalvelussa hoidat ja saat helposti: Renkaat ja vanteet, pesut, huollot, varasosat sekä tarvikkeet. Myös määräaikaiskatsastukset.

x

Suomen hyötyautot

Suomen Hyötyautot Oy tarjoaa monipuolisen valikoiman hyötyajoneuvoja: Pakettiautot, kevytkuorma-autot, maastoon sopivat erikoisvarustellut autot sekä työkoneet. Varastossa on noin 40-50 auton valikoima, josta saat auton käyttöösi saman tien. Tilausperiaatteella hankimme haluamasi hyötyauton myös Euroopasta. Varustelemme pakettiauton, kevytkuorma-auton ja muut vaihtoehdot tarvitsemallasi tavalla.

x

Puijo Peak

Aktiviteetteja, elämyksiä, ohjelmapalveluita, luonnon kauneutta ja -rauhaa, aarnimetsän tunnelmaa ja ilman puhtautta. Alueen keskiössä, Suomen tunnetuimpiin kuuluvan maamerkin Puijon tornin huipulla sijaitsee uusi elämyksellinen panorama Tornikahvila ja upea täysin uusittu 360 maisemallinen Torniravintola.

x

Puijon ravintolat

Uudistettu Tornikahvila palvelee päivittäin. Puijon Torniravintola luottaa paikallisiin raaka-aineisiin. Savon luonto ja tuottajat takaavat raaka-aineidemme tuoreuden ja herkullisuuden. Menumme vaihtuu jatkuvasti sesongin mukaan. Ylpeytemme on Puijon lähiruokapöytä, jossa pääset maistamaan monenlaisia paikallisia makuja. Valitsemasi pääruoka ja jälkiruoka tarjoillaan pöytään lautasella.

x

Puijon pizzeria

 

x

Puijonlaakson apteekki

Puijonlaakson apteekki sijaitsee katutasossa Puijonlaakson palvelukeskuksessa Puijontorilla monipuolisten palvelujen keskellä. Apteekin läheltä löytyy mm. lääkäri- ja hammaslääkäripalveluja, eläinlääkäriasema ja ruokakauppoja.© Hotelli Savonia 2019